Resultaten 1 - 6 van 6

Ga je mee op reis?

Op 10 juli is het zover: Fenna Ramos neemt alle leerlingen uit groep 3 en 4 mee op reis naar 6 bijzondere landen!

Ben je tussen de 6 en 12 jaar? Dan is dit je kans om mee te bepalen wat het beste kinderboek uit 2023 is! Van 7 februari t/m 9 april heb je tijdens de Leesweken tijd om zoveel mogelijk boeken te lezen zodat je vanaf 10 april kan stemmen op je favoriete boek.

Stempelkaart
Je hoeft niet in de hele bibliotheek te zoeken naar de boeken die meedoen. Bibliotheek Haaksbergen heeft ze vast bij elkaar gezet. Tussen de boeken vind je ook stempelkaarten. Hier kan je er één van pakken om bij te houden welke boeken je al hebt gelezen. Voor elk gelezen boek dat je weer inlevert, krijg je een stempel. Op maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur kan je de ingevulde stempelkaart laten zien aan de medewerker bij de balie. Om het nóg leuker te maken: bij het eerste en vijfde gelezen boek krijg je ook een prijsje! 

Stemmen
In de bibliotheek liggen ook stemformulieren klaar om in de bibliotheek je stem uit te brengen. Zo weten we straks wat kinderen uit Haaksbergen het beste boek vinden! Vanaf 10 april kan je op https://www.kinderjury.nl/je stem uitbrengen voor de landelijke wedstrijd. 

Belangrijke data

Leesweken                                                                 7 februari t/m 9 april 2024 
Stemweken                                                                10 t/m 24 april 2024
Bekendmaking Top 3 en tweede stemronde            15 mei 2024
Bekendmaking winnaars Kinderjury                         24 mei 2024

 

Het informatiepunt Digitale Overheid (IDO) helpt je op weg!

Een reis naar het buitenland is een mooi vooruitzicht, maar je moet wel het een en ander uitzoeken en regelen. Want hoe kun je je paspoort verlengen? En heb je een visum nodig? Hoe zit het met vaccinaties? Kun je inloggen bij internetbankieren? Wat zijn de kosten voor het internet en mobiele telefoon?

Bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) zitten vrijwilligers klaar om samen met jou de informatie te zoeken die je nodig hebt. Zo kun jij verder je reis voorbereiden. Bij het IDO word je gratis geholpen, ook als je geen lid van de Bibliotheek bent.

Inloopspreekuur

Het IDO is iedere maandag geopend van 9.30 tot 12 uur in de Bibliotheek Haaksbergen. Een afspraak maken is niet nodig. De vrijwilligers helpen u graag verder!

Kijk voor al het aanbod van DigiTaalhuis Haaksbergen op
https://www.bibliotheekhaaksbergen.nl/digitaalhuis

Voor meer informatie neemt u contact op met:
Kim Bos
Coördinator DigiTaalhuis Haaksbergen

Tel. 06-21851782

Vanaf nu kun je via de online Bibliotheek-app óók je favoriete tijdschriften lezen! Hiermee komt de TijdschriftenBieb-app te vervallen. Download de app en geniet als lid van de Bibliotheek van superleuke tijdschriften. Van Autoweek tot Happinez en van Ouders van Nu tot Psychologie Magazine en jeugdtijdschriften. Vooralsnog kun je één tijdschrift (het voorlaatste nummer) per week lenen.

NIEUW! Net toegevoegd 2 jeugdbladen: Tina en ZoZitDat.

Kijk voor alle vragen en antwoorden over deze verhuizing op de website van de online Bibliotheek: https://bit.ly/veelgestelde-vragen-tijdschriftenbieb

Download de Online Bibliotheek-app via:
✅ Google Play https://bit.ly/online-bieb-google-play
✅ App Store https://apple.co/3L06PQd

Regel je bibliotheekzaken overal eenvoudig met onze app

Met de Iguana Bibliotheek-app regel je eenvoudig de belangrijkste bibliotheekzaken met je smartphone of tablet. Download de gratis app en ontdek zelf het gemak en de mogelijkheden.

Gratis app met luisterboeken en e-books (voor bibliotheekleden)

Wist je dat je als bibliotheeklid ook gratis toegang hebt tot e-books en luisterboeken? Maak daarvoor gebruik van de nieuwe online Bibliotheek-app.