Resultaten 1 - 10 van 10

De Bibliotheek Haaksbergen maakt onderdeel uit van De Kappen, een multifunctioneel gebouw met een Theaterzaal, Kleine zaal, Theatercafé en een Kunstzaal. De bibliotheek heeft een grote collectie boeken en tijdschriften voor jong en oud. De bibliotheek is volop in ontwikkeling en daarom hebben wij in ons kleine team een vacature voor een

Programmamaker volwassenen (24 uur)


Het profiel
Programmamakers zijn binnen de Bibliotheek helemaal gericht op het organiseren van een
doelgroepgericht aanbod van informatieve en inspirerende activiteiten. Denk aan lezingen,
workshops, film- & lunchbijeenkomsten, maar ook activiteiten binnen het DigiTaalhuis. In nauwe samenspraak met de Projectmedewerker Jeugd (0-18 jaar) geef je vorm aan het activiteitenaanbod. Jij doet dit voor de brede doelgroep volwassenen (18+) Hierin switch je heel makkelijk van onderwerp, volg je trends en behoeftes en bouw je aan een omvangrijk lokaal en regionaal netwerk. Ook vanuit het landelijke bibliotheeknetwerk ben je constant alert op ‘best practices’, die je vertaalt naar de bibliotheek Haaksbergen. 

Naast Programmamedewerker ben je bibliotheekmedewerker en maak je deel uit van het Front-Office-team. Je bent het aanspreekpunt voor de bezoekers van de bibliotheek. Je geeft advies en stimuleert onze gasten bij het zoeken en vinden van informatie en de leukste boeken.


Wat voor persoon zien wij voor ons?

  • Een enthousiasteling op minimaal MBO 4+ niveau met een scherp oog voor innovaties en klantbehoeftes
  • Je bent een organisatietalent dat samen met partners binnen de Kappen, lokale organisaties, maar ook individuele personen die hun kennis of passie willen delen een passende vorm zoekt voor de beoogde kennisoverdracht
  • Een opleiding in het organiseren van activiteiten of evenementen binnen
    de cultureel-maatschappelijke sector en/of ervaring in het bibliotheekvak is een pré
  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden

Ons aanbod

  • Wij bieden een aantrekkelijke functie binnen een organisatie in ontwikkeling, waar ruimte is voor creativiteit en innovatie, maar waar ook (financiële) uitdagingen op de loer liggen.
  • Salariëring volgens Bibliotheek-CAO, afhankelijk van opleiding en ervaring, schaal 7

Enthousiast voor deze functie?

Als deze functie jou op het lijf geschreven is, stuur dan je motivatie en CV vóór 11 september naar Christianne Geerdes, Teamleider de Bibliotheek Haaksbergen, . Het eerste gesprek zal plaatsvinden op maandag 25 september. Voor vragen mag je ook bellen op maandag of dinsdag: 06-50263612

Schrijversbezoek Sanne Roosenboom

Vrijdag 6 oktober
15:00 uur

Bibliotheek/Theaterzaal

Vanaf 7 jaar

Gratis entree

 

Sanne is de schrijfster van het kinderboekenweekgeschenk. Ze is bekend van de populaire serie 'Het ministerie van Oplossingen' en 'Mot en de metaalvissers'. De titel van het kinderboekenweekgeschenk is 'Ravi en de laatste Magie' Sanne zal een schrijversbezoek brengen aan onze Bibliotheek. Daar wil jij toch bij zijn?

In de flat waar Ravi (11) sinds kort woont met haar moeder en broertje, is een gasfornuis ontploft, waardoor iedereen tijdelijk weg moet. Ravi vindt het prima, ze vindt de flat vreselijk. Omdat haar moeder in een rolstoel zit, heeft de gemeente een rolstoelvriendelijk plekje voor ze gevonden in een tehuis voor oude mensen. Dit blijken niet zomaar oude mensen, maar gepensioneerde tovenaars. Het tehuis zit vol kikkers, geheime kamers en goudklompjes. Door de komst van het gezin gaat er iets mis. De machtigste, naarste tovenaar van de wereld (ook stokoud) kan de hele stad veranderen in een ellendig slagveld met ziektes en ratten. Ravi moet hem stoppen. Lukt dat? En gaat ze zich ooit weer ergens écht thuis voelen?

 

Reserveren:https://www.eventbrite.com/e/tickets-schrijversbezoek-sanne-rooseboom-kinderboekenweek-2023-678397855247?aff=oddtdtcreator

Computercursussen najaar 2023

Wil je leren omgaan met de computer? Of wil je leren zaken online te regelen met de digitale overheid? Bekijk dan hieronder het cursusaanbod van DigiTaalhuis Haaksbergen en meld je aan!

Klik & Tik: Computercursus voor beginners
De absolute beginnerscursus voor mensen die nooit of nauwelijks met een laptop of tablet hebben gewerkt. Leer de laptop of tablet bedienen, werken met de muis en navigeren op internet. 
Thuis oefenen op de laptop of tablet is belangrijk voor succes. 

Wat leer je?
- Omgaan met de laptop of tablet: aan- en uitzetten, geluid regelen
- Bedienen van de muis
- Een e-mail sturen
- Iets opzoeken of kopen op internet

Data: maandag 4, 11, 18, 25 september en 2 oktober 2023 (5 bijeenkomsten)
Tijd: 10 tot 12 uur
Locatie: Bibliotheek Haaksbergen
Kosten: gratis toegang
Meenemen: eigen laptop of tablet

Digisterker: Cursus digitale overheid
Een verhuizing doorgeven, indienen van de belastingaangifte en het gebruiken van een DigiD. Tegenwoordig moet je overheidszaken steeds vaker online regelen. Tijdens de cursus Digisterker ga je in een rustig tempo en onder deskundige begeleiding aan de slag. Enige computerkennis en kennis van internet is vereist.

Wat leer je?
- Een DigiD gebruiken
- Afspraken maken via internet
- Formulieren invullen
- Toeslagen aanvragen
- Inloggen op websites zoals mijntoeslagen.nl, mijnoverheid.nl en mijngezondheid.net

Data: maandag 6, 13, 20 en 27 november 2023 (4 bijeenkomsten)
Tijd: 10 tot 12 uur
Locatie: Bibliotheek Haaksbergen
Kosten: gratis toegang
Meenemen: eigen laptop, tablet of smartphone, inlog DigiD

Inloopspreekuur digitale vaardigheden: iedere maandag vrije inloop
Voor al uw overige vragen over de smartphone, tablet, laptop of digitale overheid kunt u terecht bij ons inloopspreekuur; iedere maandag van 9.30 tot 12 uur in de Bibliotheek Haaksbergen. De vrijwilligers van DigiTaalhuis Haaksbergen helpen u graag verder! In augustus is het spreekuur gesloten in verband met vakantie. Wij staan maandag 4 september weer voor u klaar.

Aanmelding of contact
Voor meer informatie over de cursussen, aanmelden of overige vragen kunt u contact opnemen met: Kim Bos
Email:
Telefoonnummer: 06-21851782
www.bibliotheekhaaksbergen.nl/agenda

Tetem workshop - Soundscape - Het alternatieve einde

Een workshop waarbij de kinderen op een onderzoekende en makende manier een verhaal met geluidseffecten inspreken. Heb jij wel eens een naar een luisterboek geluisterd? Hoe kan je zelf een luisterboek inspreken? Welke geluidseffecten kan je maken en hoe voeg je deze toe? Hoe gebruik je een richtmicrofoon?

Tijdens deze workshop bedenken deelnemers een alternatief einde op het verhaal ‘Mijn jaar in een tent’. Zij nemen het alternatieve einde op met richtmicrofoons en voegen geluidseffecten toe waardoor een gesproken verhaal ontstaat. In het boek probeert Zwaan, de hoofdpersoon, de thuissituatie van vluchtelingen te ervaren in de vorm van een challenge. Zij wil een jaar in een tent slapen. Het verhaal prikkelt de verbeelding, waardoor het geschikt is om deelnemers er een vervolg op te laten bedenken. Boeksuggestie: 'Mijn jaar in een tent' 

Maandag 16 oktober 
15:00 tot 16:30 uur
Bibliotheek Haaksbergen

Doelgroep: groep 7 & 8

Gratis entree

Aanmelden: klik hier

Maximaal aantal deelnemers: 18

 

Ben jij tussen de 10 & 14 jaar en wil jij je eigen film maken? 
Meld je dan aan en doe mee op maandag 31 juli!
Je gaat naar huis met een super toffe ervaring en een Goodiebag!

 

Wat ga je doen?
Je gaat aan de slag en maakt tijdens het filmproject een eigen film. Er wordt een storyboard gemaakt, een script geschreven en de je leert over acteren, regisseren en filmen. Je voert daarna je filmplan zelf uit en ervaart hoe het is om een beroep in de filmwereld te hebben door aan de slag te gaan als bijvoorbeeld acteur, regisseur of filmer. Na het filmen van de scenes leer je zelf de beelden te monteren tot een film. Dat wil jij toch ook?

 

Wanneer? Maandag 31 juli
Tijd: 10:30 tot 16:00 uur
Waar: Bibliotheek Haaksbergen
Kosten: Gratis

Aanmelden: 

Het informatiepunt Digitale Overheid (IDO) helpt je op weg!

Een reis naar het buitenland is een mooi vooruitzicht, maar je moet wel het een en ander uitzoeken en regelen. Want hoe kun je je paspoort verlengen? En heb je een visum nodig? Hoe zit het met vaccinaties? Kun je inloggen bij internetbankieren? Wat zijn de kosten voor het internet en mobiele telefoon?

Bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) zitten vrijwilligers klaar om samen met jou de informatie te zoeken die je nodig hebt. Zo kun jij verder je reis voorbereiden. Bij het IDO word je gratis geholpen, ook als je geen lid van de Bibliotheek bent.

Inloopspreekuur

Het IDO is iedere maandag geopend van 9.30 tot 12 uur in de Bibliotheek Haaksbergen. Een afspraak maken is niet nodig. De vrijwilligers helpen u graag verder!

Kijk voor al het aanbod van DigiTaalhuis Haaksbergen op
https://www.bibliotheekhaaksbergen.nl/digitaalhuis

Voor meer informatie neemt u contact op met:
Kim Bos
Coördinator DigiTaalhuis Haaksbergen

Tel. 06-21851782

Vanaf nu kun je via de online Bibliotheek-app óók je favoriete tijdschriften lezen! Hiermee komt de TijdschriftenBieb-app te vervallen. Download de app en geniet als lid van de Bibliotheek van superleuke tijdschriften. Van Autoweek tot Happinez en van Ouders van Nu tot Psychologie Magazine en jeugdtijdschriften. Vooralsnog kun je één tijdschrift (het voorlaatste nummer) per week lenen.

NIEUW! Net toegevoegd 2 jeugdbladen: Tina en ZoZitDat.

Kijk voor alle vragen en antwoorden over deze verhuizing op de website van de online Bibliotheek: https://bit.ly/veelgestelde-vragen-tijdschriftenbieb

Download de Online Bibliotheek-app via:
✅ Google Play https://bit.ly/online-bieb-google-play
✅ App Store https://apple.co/3L06PQd

Regel je bibliotheekzaken overal eenvoudig met onze app

Met de Iguana Bibliotheek-app regel je eenvoudig de belangrijkste bibliotheekzaken met je smartphone of tablet. Download de gratis app en ontdek zelf het gemak en de mogelijkheden.

Nieuwe leenvoorwaarden bij de Bibliotheek Haaksbergen

Met ingang van 1 januari 2023 gaat er het een en ander veranderen in de leenvoorwaarden en abonnementsoorten van de Bibliotheek Haaksbergen.

Gratis app met luisterboeken en e-books (voor bibliotheekleden)

Wist je dat je als bibliotheeklid ook gratis toegang hebt tot e-books en luisterboeken? Maak daarvoor gebruik van de nieuwe online Bibliotheek-app.