Nieuws uit de Bibliotheek

Ga je mee op reis? Vakantielezen gaat van start op 10 juli!

Ga je mee op reis?

Op 10 juli is het zover: Fenna Ramos neemt alle leerlingen uit groep 3 en 4 mee op reis naar 6 bijzondere landen!

We gaan naar Lachland, Sportmanië, Dierenrijk, Avonturenland, Griezelkust én de Sprookjeseilanden. Uit elk land kan je (een deel van) een boek lezen en daarna een puzzelstukje verzamelen op de Vakantielezen website. Je kan de puzzelstukjes bewaren in het Juttersboekje dat je bij Bibliotheek Haaksbergen kan ophalen. Vanaf 8 juli liggen de Juttersboekjes in de bibliotheek.  

YouTube 
Vanaf 10 juli komt er elke woensdag een video online op het YouTube-kanaal van Vakantielezen. Fenna leest je iedere aflevering een verhaal voor én je kan een schat verzamelen voor in je Juttersboekje. Zo word je zelf een echte strandjutter! 
 
Heb je alle puzzelstukjes en schatten verzameld? Dan maak je kans op één van de leuke prijzen: Scrabble Junior, een creatief doe-boek van Bob Popcorn of Het Woordenspel.  
 
In de bibliotheek 
Naast deze online activiteiten is er ook van alles te doen in Bibliotheek Haaksbergen tijdens de zomervakantie: 

  • Haal het Juttersboekje op. Hierin verzamel je de puzzelstukjes en schatten, én allerlei spelletjes en informatie. 
  • Doe mee aan de speurtocht! Vind jij de verstopte zomerse spullen in Bibliotheek Haaksbergen?  
  • Kom naar de creatieve maakmiddagen! Op 1, 8, 15, 22 en 29 augustus zijn er creatieve activiteiten in de bibliotheek, bijvoorbeeld met de 3D-pen. Houdt de agenda op de website, Instagram en Facebook in de gaten voor meer informatie. 

Voor wie? 
Vakantielezen is met name bedoeld voor leerlingen in groep 3 en 4 om in de zomervakantie hun leesvaardigheid en leesplezier op peil te houden. Maar de maakmiddagen en speurtocht zijn natuurlijk voor iedereen die het leuk vindt.