Veelgestelde vragen

Moet ik lid zijn om gebruik te kunnen maken van de bibliotheek?
Iedereen kan gebruik maken van de bibliotheek, ongeacht of u nu lid bent of niet. 
Om te kunnen lenen moet u echter wel lid zijn van de bibliotheek.
 
Hoe word ik lid van de bibliotheek?
U kunt zich als lid inschrijven aan de balie in de bibliotheek. Hiervoor is een legitimatiebewijs nodig. U kunt zich ook aanmelden via onze website. Meer informatie over het lidmaatschap.
  
Ik zit op het Assink Lyceum. Moet ik zelf mijn abonnement betalen als ik 18 ben?
Alle leerlingen vanaf 18 jaar moeten zelf hun lidmaatschap betalen (t/m 17 jaar is het lidmaatschap gratis). 
 
Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?
U kunt uw lidmaatschap, ook jeugdpasjes, op elk willekeurig moment schriftelijk opzeggen, dit kan per mail. Voor een lidmaatschap geldt een opzegtermijn van 1 maand. Indien u niet aan deze opzegtermijn voldoet, bent u de vastgestelde contributie voor de nieuwe periode verschuldigd.
Bij verhuizing: Als u verhuist, wordt uw lidmaatschap graag overgenomen door de bibliotheek in uw nieuwe woonplaats. Geef de verhuizing door tijdens uw laatste bezoek aan de bibliotheek. U ontvangt dan een bewijs van betaalde contributie. De nieuwe bibliotheek geeft op vertoon van dit bewijs meestal korting.
 
Hoeveel materialen kan ik op mijn pas lenen?
U kunt maximaal 10 materialen lenen.
 
Kan ik met mijn pas alles lenen?
Met uw abonnement kunt u alle soorten media lenen, dus boeken en tijdschriften maar ook dvd’s, blu-ray's, muziekcd's en luisterboeken. Dat geldt ook voor jeugdleners. Meer informatie over het lidmaatschap.
 
Hoe kan ik zien welke materialen ik thuis heb?
Bij uitlening van de materialen krijgt u een bon met een overzicht van de geleende materialen met de inleverdata. Ook kunt via 'Mijn bibliotheek/verlengen' rechts bovenaan op de website inloggen met uw lidmaatschapsnummer (of gebruikersnaam) en pincode (of wachtwoord). Daar vindt u een overzicht van de geleende materialen. Je kunt dit ook terugvinden in de Iguana-app.
 
Kan ik via internet verlengen?
Verlengen kan via onze site en via de Iguana-app. Uiteraard zijn hier geen kosten aan verbonden.
 
Kan ik vanuit huis een boek reserveren?
Dat kan inderdaad. U kunt in de catalogus zoeken en tevens reserveren.
 
Kan ik er vanuit gaan dat het door mij aangevraagde materiaal op te halen is meteen na het verstrijken van de uitleentermijn van de huidige lener?
Nee. Ten eerste worden materialen lang niet altijd op tijd teruggebracht. Ten tweede kan het materiaal al eerder zijn aangevraagd door anderen, waardoor u niet de eerste in de wachtrij bent.
  
Mag ik mijn geleende spullen in de brievenbus doen als de bibliotheek niet open is?
Nee, dat is niet toegestaan. De brievenbus is hier niet op ingericht.
 
Hoeveel moet ik betalen wanneer ik een boek/materiaal kwijtraak of beschadig?
Wanneer een boek (of andere media) is zoekgeraakt of beschadigd, betaalt u de nieuwwaarde van het boek en € 5.00 administratiekosten. 
Voor alle media geldt dezelfde procedure.