De bibliotheek beschikt over meerdere internet pc's. Hiermee kunt u het internet op en de catalogi raadplegen, maar de pc's geven ook toegang tot digitale databestanden: 
 
LiteRom 
De LiteRom biedt bijna 65.000 recensies die vanaf 1900 zijn verschenen in Nederlandse en Vlaamse dag-en weekbladen. LiteRom is HET medium bij uitstek voor wie snel en adequaat achtergrondinformatie zoekt over Nederlandse literatuur. 
 literom
U kunt LiteRom ook thuis raadplegen. Kies eerst de recensie of het artikel in de catalogus en log dan in met de gegevens van uw bibliotheekpas. Let op deze afbeelding: 
 
LiteRom Wereldliteratuur 
De LiteRom Wereldliteratuur is een unieke verzameling recensies en interviews over niet-Nederlandstalige literatuur. Deze zijn eerder gepubliceerd in diverse Nederlandse en Vlaamse dag –en weekbladen, van Margriet tot Vrij Nederland. 
Alleen in te zien in de bibliotheek 
 
Fictiedossier
Het Fictiedossier biedt een speciale selectie van romans, gedichten, dagboeken, korte verhalen, strips, theater, film en cabaret over verschillende thema’s als sport, humor, culturen enz. 
Alleen in te zien in de bibliotheek 

UittrekselBank 
De UittrekselBank bevat ruim 1400 uittreksels van voornamelijk Nederlandse literaire werken en meer dan 150 schrijversportretten. Deze databank biedt tevens 4000 verwijzingen naar uittreksels in uittrekselboeken. 
Daarnaast bevat de UittrekselBank ruim 450 “snuffelteksten”. Dat zijn beknopte samenvattingen van literaire werken en informatieve teksten over Nederlandse en buitenlandse auteurs. uittrekselbank
 
U kunt de UittrekselBank ook thuis raadplegen. Kies eerst de recensie of het artikel in de catalogus en log dan ik met de gegevens van uw bibliotheekpas. Let op deze afbeelding:
 
UittrekselBank jeugd
De UittrekselBank jeugd bevat uittreksels van jeugdboeken en auteursportretten van jeugdschrijvers. Deze zijn speciaal voor jongeren geschreven. 
De uittreksels bevatten een samenvatting, een bespreking van onderwerp, titel, opbouw, personages en stijl. Het bevat een schat aan informatie voor werkstukken en leesdossiers. 
Alleen in te zien in de bibliotheek
 
Krantenbank
De Krantenbank biedt full text artikelen van de Volkskrant, NRC Handelsblad,Trouw, Het Parool, Algemeen Dagblad (vanaf 1991), De Telegraaf en Het Financieele Dagblad. 
Alleen in te zien in de bibliotheek 
 
Consumentenbond
Deze site bevat alle tests vanaf 1998 tot en met de voorlaatste consumentengids. 
Alleen in te zien in de bibliotheek 
 
Digitale Grote Almanak
De Digitale Grote Almanak (DGA) bevat praktische informatie over alle regelingen en voorzieningen waar hulp- en dienstverleners in hun dagelijks werk mee te maken krijgen. Er is informatie opgenomen over uiteenlopende onderwerpen als sociale zekerheid, studiefinanciering, ontslag, pensioen, kinderopvang, procesrecht, milieu en echtscheiding. De informatie is toegesneden op de informatiebehoefte van de burger als werknemer, huurder, consument en zijn intermediair. Bij elk onderwerp is een verwijzing opgenomen naar andere relevante regelingen en voorzieningen. En er is een uitgebreid adresoverzicht van instellingen en organisaties.
Alleen in te zien in de bibliotheek

Keesings Historisch Archief
Keesings Historisch Archief vormt een zeer compleet naslagwerk van de hedendaagse wereldgeschiedenis. In maandelijkse afleveringen worden de belangrijkste gebeurtenissen en feiten in alle landen systematische gepresenteerd. Het bestand bevat artikelen vanaf 1946. 
Alleen in te zien in de bibliotheek 
 
Overijssel in Kaart
Overijssel in Kaart is een uitgebreid bestand van historische kaarten van Overijssel. 
Alleen in te zien in de bibliotheek