Direct naar de inhoud

Nieuws uit de Bibliotheek

Winnaar halve finale Nationale Voorleeswedstrijd: een knappe prestatie!

Salma Katheib van basisschool Paus Joannes heeft, samen met Helena van den Berg van OJBS Het Palet uit Enschede, de halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. 

Winnaar zijn van de halve finale is heel bijzonder. Hiervoor hebben Salma en Helena het moeten opnemen tegen maar liefst 7 andere kinderen uit de regio, die kwamen uit Oldenzaal, Hengelo, Enschede, Dinkelland, Losser en Haaksbergen. Eerst op school, daarna in de kwart - en nu in de halve finales.  

Salma las een fragment voor uit het boek ‘Floor regelt het even’ van Marjon Hoffman en Helena las een fragment voor het boek ‘Kappen’ van Carry Slee. 

De provinciale finale wordt georganiseerd door de provinciale serviceorganisatie Rijnbrink. In heel Overijssel hebben 368 scholen hun schoolkampioen opgegeven voor de vervolgrondes in hun provincie. Wanneer de provinciale finale wordt gehouden wordt later door Rijnbrink bekend gemaakt. Zeker is wel dat ook deze wedstrijd online wordt gehouden en dat is best wel jammer, omdat beide kandidaten een groot publiek verdienen! 

RtvSternet heeft de wedstrijd via een livestream uitgezonden. Direct na de uitzending heeft Salma haar meester op de hoogte gebracht. Beiden zijn supertrots. Dinsdag om 8.30 uur zal zij uit handen van Carry Bruggink, jeugdspecialist van de Bibliotheek Haaksbergen, haar prijs in ontvangst nemen