Direct naar de inhoud

Nieuws uit de Bibliotheek

Bibliotheek Haaksbergen beperkt open vanaf 6 januari 2021

Lockdown maatregelen
Vanaf woensdag 6 januari is de bibliotheek beperkt open voor het afhalen van reserveringen. 

Bibliotheken mogen tijdens de lockdown open zijn voor het afhalen van gereserveerde materialen. Bibliotheek Haaksbergen kent hiervoor beperkte openingstijden t/m 9 februari

Openingstijden
De bibliotheek is open op maandag, woensdag en vrijdag van 10:00 -12:00 uur (alleen voor het afhalen van gereserveerde materialen)

Reserveren
Boeken en andere materialen kunnen gereserveerd worden via Mijn Bibliotheek en via de Bibliotheek app (gebruikelijke reserveringskosten). Zodra het item voor u klaar ligt krijgt u via de mail bericht van ons. In ons uitleensysteem moet dan wel een mailadres bekend zijn. Om het verblijf in de bibliotheek zo kort mogelijk te houden hebben we uw materialen al op de pas gezet. De materialen liggen een week voor u klaar, daarna halen we ze weer van uw pas af en plaatsen alles terug in de kast. 

Geen boetes
Ook al zijn wij gedeeltelijk geopend, wij zullen er voor zorgen dat niemand in deze lockdownperiode boetes hoeft te betalen voor de materialen die nog thuis liggen. De uitleentermijn van materialen wordt automatisch verlengd tot 8 februari 2021 (of langer als de lockdown langer duurt). Dit ziet u t ook terug in Mijn Bibliotheek of de Bibliotheekapp.

E-books en luisterboeken
Onze leden kunnen op elk moment gebruik maken van de Online Bibliotheek om e-books te lezen en luisterboeken te luisteren op computer, tablet of mobiele telefoon.
Ga naar de Online bibliotheek