Bibliotheek geeft boek cadeau!

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek: Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer.
Het boek is verkrijgbaar bij je eigen Bibliotheek zolang de voorraad strekt.

Elke familie heeft zijn verhalen. In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie. Deze literaire non-fictie van Judith Koelemeijer krijg je, als trouw lid, in november cadeau van Bibliotheek Haaksbergen.

Het zwijgen van Maria Zachea
De oude moeder heeft een hersenbloeding gehad en hult zich sindsdien in een mysterieus stilzwijgen. Ze wordt verzorgd door haar twaalf kinderen. Wat weten die kinderen van hun moeder? Wat weten ze eigenlijk van elkaar? Hoe kijken ze terug op hun gezamenlijke jeugd in de jaren vijftig en zestig? Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw.

Judith Koelemeijer (1967) debuteerde in 2001 met Het zwijgen van Maria Zachea, waarmee zij de NS Publieksprijs won en waarvan meer dan 300.000 exemplaren werden verkocht. Ook haar volgende boeken, Anna Boom en het autobiografische Hemelvaart, werden bestsellers. Sinds een aantal jaren werkt zij aan de biografie van Etty Hillesum.

Eigen geschiedenis
Mocht je door het lezen van dit boek zin hebben om in je eigen familiegeschiedenis of de geschiedenis van je streek of stad te duiken, dan kan dat met behulp van de Bibliotheek! Met Delpher (www.delpher.nl) kan worden gezocht in een gigantisch krantenarchief met ruim 13 miljoen krantenpagina’s, die Delpher geheel gratis en vrij toegankelijk beschikbaar stelt. De persoonlijke geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, maar als je goed leest en je verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden.

En natuurlijk hebben we in onze Bibliotheken ook historische romans, informatieboeken over onderwerpen en gebeurtenissen uit de geschiedenis en waargebeurde verhalen die zich in het verleden hebben afgespeeld. Reserveer ze via onze online catalogus of kom naar de Bibliotheek!