Website voorlezen

Content

Content

De top 10 van Mandy

Mandy stelt zich voor
Ik ben Mandy Lans, 19 jaar en was ongeveer twaalf toen ik begon met schrijven moet doel om de nachtmerries die ik toen vaak had van me af te schrijven. Toen ik ermee begon kreeg ik door dat ik het erg leuk vond en dat ik een kant op kon met mijn grote fantasie. Naarmate ik het vaker deed werd ik er steeds beter in. Nu schrijf ik ook boeken in plaats van korte verhalen. Ik schrijf nu verhalen als hobby en ik word er steeds beter in. Ik schrijf boeken in verschillende genres zoals misdaad, triller, romantiek, erotiek, dieren, avontuur, drama en realistisch. Dit zijn de boeken van mijn top tien boeken. Mijn eerste deel van de Satire serie komt binnenkort uit.

 Mandy Lans

1. Tess Gerritsen - Sterf twee keer
Ik ben erg fan van dieren- en misdaadboeken en hier in worden ze allebei ter sprake gebracht. Tess Gerritsen is altijd goed in spannende boeken schrijven en weet mij te verrassen. Dit boek staat op nummer 1 van de vele boeken die ik heb gelezen omdat het de dingen combineert die ik leuk vind. Met af en toe wat humor erin. Als ik het een cijfer zou kunnen geven, is het een negen. Maar ja dat geef ik alle boeken in deze lijst.

2. Tess Gerritsen - Verdwijn
Ik vind dit boek zo leuk om te lezen omdat het heel anders loopt dan het lijkt. Het verraste me met de uitkomst en was erg spannend. Ik heb hem twee keer gelezen omdat ik hem gewoon zo leuk vond maar bijna alle boeken lees ik twee keer als ze leuk genoeg zijn.

3. Tess Gerritsen - De laatste sterft
Net zoals de rest van Tess d’r boeken is dit ook spannend en verrassend. Maar het is ook weer heel anders: de basis blijft hetzelfde vind ik en dat is moord maar de verhaallijn is steeds anders en werkt gewoon verslavend.

4. Tess Gerritsen - De leerling
Dit boek gaat over mijn favoriete personage ‘De Chirurg’ die ook terugkomt in de serie Rizzoli and Isles. Het is erg spannend en verslavend om te lezen en, zoals bij alle boeken van Tess Gerritsen, beginnen ze spannend. Ik hou ervan als boeken gelijk spannend beginnen, je vastgrijpen. Dat doet deze schrijfster erg goed.

5. Andrea Cremer - De flirt
Deze boeken combineren wat ik leuk vind: wolven en moord. Het is niet zoals alle boeken die ik ken met een soort weerwolven. Niet het cliché dat vampiers en weerwolven elkaars aartsvijanden zijn. Het gaat gewoon om een meisje dat in aanraking komt met twee jongens en andere problemen tegen komt. Dit boek is de eerste van een serie en het pakt je meteen en laat je niet meer los. Dat deed het bij mij tenminste wel.

6. Andrea Cremer - De keuze
Dit is het tweede deel en nog leuker dan het eerste. Het verraste me totaal en net zoals het vorige boek is het einde ook niet echt een einde, het is meer een aanmoediging om het volgde boek ook te lezen.

7. Andrea Cremer - De eindstrijd
Het laatste deel maar zeker niet het minste. Het is de leukste deel van de boekenserie, die wat mij betreft te kort was. Het is verrassend, spannend en leuk om te lezen. Van sommige delen kreeg ik tranen in de ogen en van andere trilde ik juist van woede. In alle boeken die ik lees, beleef ik intens mee met de personages net zoals ik mijn verhalen beschrijf. Maar als je van wolven en spanning houdt dan is dit een leuke boekenserie voor jou. En misschien vind je het net zo leuk als ik.

8. Bevie J. Gravlin - Chakka mijn wolvekind
Dit is een waar gebeurd verhaal over een vrouw die een wolf neemt als huisdier. Het is erg leerzaam en de capriolen die de wolf uithaalt maken je aan het lachen. Ook is het grappig hoe de vrouw en haar gezin hier mee om moeten gaan. Ze moeten er veel van leren maar het is erg leuk. Voor iemand als ik die veel van wolven houdt, is het een geweldig boek.

9. Andrew Swann - Het wolvenkruis
Dit vind ik ook een prachtig verhaal over een vrouw die een verandering doormaakt waar ze niks van begrijpt. Een man, een knappe man, is net als zij maar weet er meer vanaf en wil haar alles leren zodat zij z`n vrouwtje wordt. Maar ze wordt verliefd op een andere man. Maar ja, die houd niet echt van hoe ze echt is. Het is spannend om te lezen hoe deze vrouw haar keuzes moet maken en alles probeert om niet te lijken op de man. Ik vind het een superverhaal over weerwolven en het is een aanrader net als alle boeken in deze lijst.

10. L.J. Smith - Oorsprong & bloeddorst
Na alle weerwolven en misdaad kan het ook niet anders dat er ook vampiers in dit boek voorkomen. Het is van de serie The Vampire Dairies maar dan Stefan`s dagboek. Mijn favoriete personage komt hier ook in voor en dat is Katherine Pierce. Het is een mooi en spannend verhaal en toch verrassend. Ondertussen kijk ik ook de serie maar lees liever eerst de boeken want het is best verwarrend af en toe. Dit is het begin van de boekenserie maar het lijkt zeker wel de moeite waard om de rest te lezen.

 

Deze boeken zijn tentoongesteld in de vitrine op het plein in de bibliotheek.

Wil je je iemand verrassen? wat is een mooier cadeau dan de Bibliotheek? Met een bibliotheekbon geef je ontspanning, inspiratie, verleiding en verdieping cadeau! Met het Bibliotheekabonnement krijgt zij toegang tot 2 miljoen boeken, e-books, luisterboeken, tijdschriften, cd's, dvd's, games, te veel voor woorden... En ook nog eens korting op veel culturele activiteiten, binnen en buiten de Bibliotheek. Bijvoorbeeld op concerten, filmbezoek, exposities, lezingen en voorstellingen.

Hoe werkt het?
De bibliotheekbon kan voor elk willekeurig bedrag worden aangeschaft vanaf € 10.00 en is onbeperkt geldig. De bon is te gebruiken om lid te worden, een cursus te volgen of een lezing bij te wonen, wat u maar wilt! U koopt de bibliotheekbon aan de balie, wij vertellen u er graag meer over.

Bibliotheekbon 2

Een mooi idee! Wat doet u er mee?

Ellen Pot werkt als adviseur voor i-workspace van Arcon. I-workspace is een soort werkplaats in de bibliotheek. Hier worden goede ideeën gevormd en uitgewerkt. Bijvoorbeeld ideeën op gebied van zorg, welzijn, wonen of cultuur. U gaat met uw idee aan de slag, op een manier die u ziet zitten.

Hoe gaat dat dan?
Iedereen heeft wel eens een goed, gaaf, innovatief of leuk idee. Het idee hebben is de eerste stap, het idee ook uitvoeren is niet minder belangrijk. Als u dan aan de uitvoering wilt beginnen, kunt u soms wel wat hulp gebruiken. Vaak kan dat met mensen die u al kent, maar soms ontbreekt het netwerk, de kennis of het geld. Ellen wil u dan graag te hulp schieten. Ze vindt het leuk om mensen te ondersteunen en met elkaar in contact te brengen. Zo gaat ze samen met u kijken hoe u uw idee verder kunt uitwerken. Dat kan 1-op-1 met haar, in kleine groepjes of tijdens een netwerkbijeenkomst. I-workspace maakt het realiseren van uw idee makkelijker. Ellen kan kennis inschakelen van de Saxion hoge school en haar studenten. Ook kan ze helpen zoeken naar mogelijkheden voor financiering van uw idee.

Uitgangspunt voor de i-workspace is dat u zelf met uw idee aan de slag gaat. Het blijft uw idee! Ellen steunt slechts uw idee.

Kom dus gerust langs met uw plan of idee!Ellen Pot iWorkspace verkleind

Wanneer?
Elke 1e zaterdag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur

Waar?
Bij Kulturhus Haaksbergen, locatie bibliotheek(Bouwmeester 8)
Neem ook een kijkje op www.i-workspace.nl

Er is 2 wekelijks op dinsdagmorgen van 10:00-11:30 uur een iPadcafé. Het doel van het iPadcafé is het uitwisselen van ervaringen en gebruik van uw Tablet. Het is dus geen cursus en er is geen één-op-één begeleiding. Er is wel een vrijwilliger die u op weg helpt.

Man met iPad

 

 

 

 

 

 Data

De data zijn als volgt: Dinsdag 14 april 12 en 26 mei, 9 en 23 juni. (We gaan vanwege de grote belangstelling 2 maanden langer door!)

Toch graag persoonlijke begeleiding?

Wilt u toch persoonlijke begeleiding? Wij bieden u een "Maatje in de bieb" aan. Tegen betaling kunt u met een jongere één-op-één aan de slag. Aanmelden is noodzakelijk en kan telefonisch 053 5722040 of aan de balie in de bibliotheek. De kosten hiervoor zijn per uur: € 7,50 voor leden, niet-leden betalen € 10,-. (minimale duur voor begeleiding is 1 uur)

Online iPadcursus
Apple beschrijft de iPad als 'een magische deur: als je die opent, gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open'. De app 'Instellingen', die standaard op de iPad geïnstalleerd is, biedt vele mogelijkheden die u kunnen ondersteunen om dagelijks effectiever en met meer plezier gebruik te maken van de iPad.

Om meer mogelijkheden voor iedereen beschikbaar te maken, is er nu de cursus iPad, de basis. Onder andere het werken met apps, het schrijven met de iPad, je Apple ID en tips voor dagelijks gebruik komen aan bod. Alle onderwerpen worden besproken aan de hand van videofragmenten waarin ir. Marc Vos van de iPad Academy aan het woord is. Start gelijk met deze cursus op uw iPad!

Niveau: beginners (MBO)Hema academie man
Studieduur: 2 uur
Toets: ja
Ga hier naar de Hema academie

Stichting Kulturhus Haaksbergen is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

De Stichting bestaat uit de volgende organisaties:Anbi 2014
• Bibliotheek Haaksbergen
• Theater de Kappen
• Filmhuis Haaksbergen
• Kunstzaal Achterom
• Cursusbureau 'Hier leer je wat'
• Tussenschoolse opvang

Om onze dienstverlening de komende jaren uit te kunnen breiden is uw sponsorbijdrage, erfenis of donatie meer dan welkom!
Bedrijven kunnen hun gift aan een cultureel doel met 50 procent extra aftrekken van de vennootschapsbelasting; particulieren voor 25 procent extra van de inkomstenbelasting. De instelling met ANBI-status zelf is vrijgesteld van erf-of schenkbelasting. Bekijk de Geefwijzer voor alle mogelijkheden en belastingvoordelen die cultuurdonateurs, zowel privé als bedrijfsmatig genieten.
Zie hier voor een verkorte versie van de jaarrekening. Zie hier voor de samenvatting van de toekomstvisie van Kulturhus Haaksbergen. 

Bent u geïnteresseerd?
Neem dan contact op met Ans Mebelder (directeur), T 053 57 220 40, E .

ANBI gegevens
Kultuhus Haaksbergen staat geregistreerd als ANBI-instelling. Hieronder treft u de hiervoor van belang zijnde gegevens aan:
• Naam: Stichting Kulturhus Haaksbergen, Kvk nr. 41027642
• RISN / Fiscaal nummer: NL002928553.B01
• Contactgegevens: Bouwmeester 87481 LP Haaksbergen, T 053 57 220 40, E
• Bestuurssamenstelling:
- De heer P.S.L. Molema (voorzitter)
- Mevrouw P.C.M. Mohr
- De heer W.F.M. Roetenberg
- De heer W.L. Slingerland
- De heer J.H. ten Voorde
• Beleidsplan: volgt zo spoedig mogelijk
• Beloningsbeleid: conform de CAO openbare bibliotheken
• Verslag van de uitgeoefende activiteiten: zie het Jaarverslag
• Financiële verantwoording: op verzoek verkrijgbaar

Doelstelling
De Stichting Kulturhus Haaksbergen biedt de burgers van Haaksbergen een aantrekkelijk, gevarieerd, actueel en kwalitatief hoogwaardig aanbod producten, diensten en activiteiten op het gebied van informatie, educatie, cultuur, ontmoeting en ontspanning.

Meer artikelen...

Subcategorieën