Direct naar de inhoud
Mijn Bibliotheek  

Laden...

Tips om te kunnen blijven lezen

Ook online kunt u lezen.  We zetten hier wat mogelijkheden voor u op een rijtje. 

Online Bibliotheek
Je kunt digitaal blijven doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen van de online Bibliotheek. Of probeer eens een luisterboek: download de LuisterBieb-app met ruim 3.700 luisterboeken voor alle leeftijden. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Bibliotheekleden hebben echter wel de keuze uit meer titels. U hebt wel een account nodig, Hebt u geen account? Dit kunt u aanmaken op de website van de bibliotheek bij Mijn bibliotheek.. Let op: vul bij de gebruikersnaam de cijfers in onder de streepjescode op uw pas.  Klik op 'Wachtwoord vergeten' voor een eenmalige inlogcode (er moet dan wel een mailadres bij ons bekend zijn). 

ThuisBieb
Voor een goed verhaal hoef je de deur niet uit. En je hoeft niet eens lid te zijn van de bibliotheek. Download de app ThuisBieb voor 100 e-books!
Lees hier meer over ThuisBieb

Voor de jeugd
In de LuisterBieb zijn ook veel luisterboeken voor kinderen te vinden. Heerlijk een verhaal luisteren en toch los van hun schermpjes.
Nog meer leuke tips voor kinderen staan op www.jeugdbibliotheek.nl: inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken.
Voor kinderen die lezen lastig vinden, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels).
Met Junior Einstein kun je schoolvakken oefenen.
Voor de allerjongsten hebben we naast luisterboeken ook leuke voorleesfilmpjes.
Nu de kinderen thuis en veel online zijn, is dit bovendien een ideaal moment voor de DataDetox Game en de quiz veilig internetten.

Online verhalenreeks Huisarrest
Maandag 30 maart om 14.00 uur verschijnt de eerste aflevering van Huisarrest, een tiendelige serie online voorleesverhalen over kinderen die vanwege een virus hun huis niet mogen verlaten. De serie wordt geschreven en voorgelezen door tien bekende kinderboekenschrijvers.

Huisarrest is een initiatief van stichting De Schoolschrijver en de KB om basisscholen te helpen op afstand leesplezier te bieden aan kinderen. De serie laat kinderen thuis genieten van verhalen, naast het huiswerk dat ze moeten doen. Ga hier naar de verhalen