De top 10 van Mandy

Mandy stelt zich voor
Ik ben Mandy Lans, 19 jaar en was ongeveer twaalf toen ik begon met schrijven moet doel om de nachtmerries die ik toen vaak had van me af te schrijven. Toen ik ermee begon kreeg ik door dat ik het erg leuk vond en dat ik een kant op kon met mijn grote fantasie. Naarmate ik het vaker deed werd ik er steeds beter in. Nu schrijf ik ook boeken in plaats van korte verhalen. Ik schrijf nu verhalen als hobby en ik word er steeds beter in. Ik schrijf boeken in verschillende genres zoals misdaad, triller, romantiek, erotiek, dieren, avontuur, drama en realistisch. Dit zijn de boeken van mijn top tien boeken. Mijn eerste deel van de Satire serie komt binnenkort uit.

 Mandy Lans

1. Tess Gerritsen - Sterf twee keer
Ik ben erg fan van dieren- en misdaadboeken en hier in worden ze allebei ter sprake gebracht. Tess Gerritsen is altijd goed in spannende boeken schrijven en weet mij te verrassen. Dit boek staat op nummer 1 van de vele boeken die ik heb gelezen omdat het de dingen combineert die ik leuk vind. Met af en toe wat humor erin. Als ik het een cijfer zou kunnen geven, is het een negen. Maar ja dat geef ik alle boeken in deze lijst.

2. Tess Gerritsen - Verdwijn
Ik vind dit boek zo leuk om te lezen omdat het heel anders loopt dan het lijkt. Het verraste me met de uitkomst en was erg spannend. Ik heb hem twee keer gelezen omdat ik hem gewoon zo leuk vond maar bijna alle boeken lees ik twee keer als ze leuk genoeg zijn.

3. Tess Gerritsen - De laatste sterft
Net zoals de rest van Tess d’r boeken is dit ook spannend en verrassend. Maar het is ook weer heel anders: de basis blijft hetzelfde vind ik en dat is moord maar de verhaallijn is steeds anders en werkt gewoon verslavend.

4. Tess Gerritsen - De leerling
Dit boek gaat over mijn favoriete personage ‘De Chirurg’ die ook terugkomt in de serie Rizzoli and Isles. Het is erg spannend en verslavend om te lezen en, zoals bij alle boeken van Tess Gerritsen, beginnen ze spannend. Ik hou ervan als boeken gelijk spannend beginnen, je vastgrijpen. Dat doet deze schrijfster erg goed.

5. Andrea Cremer - De flirt
Deze boeken combineren wat ik leuk vind: wolven en moord. Het is niet zoals alle boeken die ik ken met een soort weerwolven. Niet het cliché dat vampiers en weerwolven elkaars aartsvijanden zijn. Het gaat gewoon om een meisje dat in aanraking komt met twee jongens en andere problemen tegen komt. Dit boek is de eerste van een serie en het pakt je meteen en laat je niet meer los. Dat deed het bij mij tenminste wel.

6. Andrea Cremer - De keuze
Dit is het tweede deel en nog leuker dan het eerste. Het verraste me totaal en net zoals het vorige boek is het einde ook niet echt een einde, het is meer een aanmoediging om het volgde boek ook te lezen.

7. Andrea Cremer - De eindstrijd
Het laatste deel maar zeker niet het minste. Het is de leukste deel van de boekenserie, die wat mij betreft te kort was. Het is verrassend, spannend en leuk om te lezen. Van sommige delen kreeg ik tranen in de ogen en van andere trilde ik juist van woede. In alle boeken die ik lees, beleef ik intens mee met de personages net zoals ik mijn verhalen beschrijf. Maar als je van wolven en spanning houdt dan is dit een leuke boekenserie voor jou. En misschien vind je het net zo leuk als ik.

8. Bevie J. Gravlin - Chakka mijn wolvekind
Dit is een waar gebeurd verhaal over een vrouw die een wolf neemt als huisdier. Het is erg leerzaam en de capriolen die de wolf uithaalt maken je aan het lachen. Ook is het grappig hoe de vrouw en haar gezin hier mee om moeten gaan. Ze moeten er veel van leren maar het is erg leuk. Voor iemand als ik die veel van wolven houdt, is het een geweldig boek.

9. Andrew Swann - Het wolvenkruis
Dit vind ik ook een prachtig verhaal over een vrouw die een verandering doormaakt waar ze niks van begrijpt. Een man, een knappe man, is net als zij maar weet er meer vanaf en wil haar alles leren zodat zij z`n vrouwtje wordt. Maar ze wordt verliefd op een andere man. Maar ja, die houd niet echt van hoe ze echt is. Het is spannend om te lezen hoe deze vrouw haar keuzes moet maken en alles probeert om niet te lijken op de man. Ik vind het een superverhaal over weerwolven en het is een aanrader net als alle boeken in deze lijst.

10. L.J. Smith - Oorsprong & bloeddorst
Na alle weerwolven en misdaad kan het ook niet anders dat er ook vampiers in dit boek voorkomen. Het is van de serie The Vampire Dairies maar dan Stefan`s dagboek. Mijn favoriete personage komt hier ook in voor en dat is Katherine Pierce. Het is een mooi en spannend verhaal en toch verrassend. Ondertussen kijk ik ook de serie maar lees liever eerst de boeken want het is best verwarrend af en toe. Dit is het begin van de boekenserie maar het lijkt zeker wel de moeite waard om de rest te lezen.

 

Deze boeken zijn tentoongesteld in de vitrine op het plein in de bibliotheek.