Over ons

De bibliotheek wil een plaats zijn waar je graag komt en waar je je welkom voelt. Een plek om lekker te lezen en rond te snuffelen. Waar medewerkers rondlopen die behulpzaam zijn en voor je klaar staan. Waar je informatie aantreft of een cursus kunt volgen. Waar interessante activiteiten plaatsvinden en aandacht is voor lezen en leren lezen.

De bibliotheek is een plaats waar cultuur dichterbij komt. Kortom: een plek die verrijkt!

Na de ingrijpende verbouwing die in 2007 heeft plaatsgevonden, biedt ons gebouw nu mogelijkheden om al onze wensen waar te maken. In deze aangename omgeving zetten onze medewerkers zich in om onze doelen te realiseren. Klik hier voor een rondleiding in de bibliotheek.

ingang_bibliotheek_Haaksbergen_011001

En de dienstverlening van de bibliotheek houdt niet op bij de muren van het gebouw: op allerlei fronten en locaties zijn onze vrijwilligers actief in de samenleving om de bibliotheek letterlijk dichterbij de mensen te brengen!

Missie

“De Bibliotheek Haaksbergen is een basisvoorziening voor alle inwoners van Haaksbergen en stelt actief kennis, media en informatie beschikbaar, in allerlei vormen voor informatieve, culturele en recreatieve doeleinden.”

Download hier het meerjarenplan 2012-2014
Download hier het jaarverslag van 2013. De cijfers zijn op aanvraag beschikbaar. Ga hiervoor naar het contactformulier