Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Maak de zomer: je eigen film!

Heb jij altijd al een film willen maken? Dit is je kans!

Maak je eigen film tijdens de zomervakantie! Wil jij altijd al eens filmen, acteren of regisseren? En ben je tussen de 8 t/m 14 jaar? Meld je dan snel aan! Aanmelden kan via

Onder begeleiding van docenten van Tetem leren jullie vanalles over het filmproces. De film die jullie maken wordt ook vertoond tijdens het pop-up filmfestival in de herfstvakantie. Natuurlijk worden jullie als echte filmmakers daar ook voor uitgenodigd. Zo kan je aan je (groot)ouders/verzorgers het resultaat van jullie werk laten zien.

Dagindeling

• Start projectdag, je maakt kennis met de andere deelnemers en je krijgt uitleg over het verhaal welke je gaat verfilmen.
  • De groep wordt opgesplitst aan de hand van de gekozen rollen en je volgt een workshop theater of filmen/regisseren.
  • Pauzemoment, de bibliotheek verzorgt iets te drinken. Neem zelf je eigen lunch mee.
  • Start met het maken van de filmopnamen, je duikt nu in je gekozen rol.
  • Na het filmen maak je ook stopmotionfilmpjes voor de aankondiging en aftiteling.
  • Vervolgens laat je elkaar weten wat je hebt geleerd over het maken van een film en mediawijsheid.
  • Einde projectdag

Rolverdeling
Bij inschrijving voor deze filmprojectdag kiezen deelnemers een rol:

• Acteren (max. 8 deelnemers)
  • Filmen (max. 4 deelnemers)
  • Regisseren (max. 4 deelnemers)

Als je kiest voor acteren krijg je als onderdeel van deze dag een workshop Theater. Als je kiest voor filmen of registeren dan krijg je als onderdeel van deze dag een workshop Filmen/regisseren.

Let op: we vragen aan je ouders/verzorgers om toestemming te geven voor de AVG. Geven jouw ouders/verzorgers hier geen toestemming voor, dan kan je helaas niet de rol van ‘acteren’ kiezen, gezien je dan in beeld komt. Je kan dan wel kiezen voor de rol filmen of regisseren.

Bij aanmelding ontvang je een formulier over de rolverdeling en het AVG-formulier.

Popcorn