Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Breng je kleurplaat tot leven met Quiver

Media Ukkie Dagen bij De Kappen
Breng je kleurplaat tot leven met Quiver

Kleurplaten saai? Niet als ze tot leven komen op je smartphone of tablet.

Met de Augmented Reality (AR)-app Quiver schaatst de door jou ingekleurde pinguïn (of iets anders) een rondje op jouw tafel. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Print een kleurplaat van de app of website en kleur ‘m in. Open de app en richt de camera op je kleurplaat. De pinguïn verschijnt dan in 3D! Bovendien kan je ook een spelletje met hem spelen.

Bij elke kleurplaat hoort een ander spel, dus saai wordt het niet. Het idee van deze app is simpel, maar de integratie van de echte wereld in de digitale is erg leuk. Iets dat je zelf tekent, wat vervolgens tot leven komt op je telefoon en waar je dan ook nog mee kunt gamen, hoe gaaf is dat!

De Quiver-app maakt leren leuk door fysieke kleuren te combineren met coole augmented reality-technologie om een boeiende, leerzame en magische ervaring te creëren.

Wanneer?
28 maart

Hoe laat?
15:00 uur

Leeftijd:
3 - 6 jaar

Waar?
Bibliotheek Haaksbergen | De Kappen

Kosten?
Gratis entree

Aanmelden?
Stuur een mail naar met je voornaam, achternaam, adresgegevens en e-mailadres en de naam van de workshop. Doe dit snel want voor een beperkt aantal kinderen uit Haaksbergen is er plek. Na aanmelden ontvang je een bevestiging.

Media Ukkie Dagen – Bewegend robots programmeren en een kleurplaat tot leven brengen

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 24 t/m 31 maart 2023 wordt landelijk aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. We willen allemaal dat kinderen gezond opgroeien met media. Dus letten ouders en opvoeders op de juiste balans tussen mediagebruik en andere activiteiten. En tussen stilzitten en actief bezig zijn. Als professionals kunnen wij hen daarin bijstaan. Tijdens de campagne gaan we binnen die balans aan de slag met hoe kinderen media lezen, luisteren of kijken. Liggend op de bank, of juist actief? Kortom, hoe bewegen ze mét media? Dit is een landelijk initiatief van Netwerk Mediawijsheid.