Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Bewegend robots programmeren

Media Ukkie Dagen bij De Kappen
Bewegend robots programmeren

Wist je dat kinderen vanaf 3 jaar al kunnen leren programmeren? Tegenwoordig zijn computers en robots niet meer weg te denken uit ons leven. Met behulp van robot Cubetto leren kinderen van 4 t/m 6 jaar al de basisstappen.

Met behulp van robot Cubetto leren kinderen van 4 t/m 6 jaar spelenderwijs de beginselen van het programmeren. We programmeren niet digitaal via de computer, maar door middel van het spel Twister! In teams programmeren we de Cubetto door de kleurrijke blokken in het speelbord te plaatsen. Hiervoor laten we ons leiden door de kleuren die tijdens het potje Twister aan bod komen. Welke route zal de robot na afloop van het spel gaan rijden? Cubetto wordt geprogrammeerd door te spelen met kleurrijke delen, en niet digitaal via de computer. Er worden geen letters gebruikt dus iedereen kan meedoen zonder te hoeven lezen.

Wanneer?
27 maart

Hoe laat?
15:00 uur

Leeftijd:
4 - 6 jaar

Waar?
Bibliotheek Haaksbergen | De Kappen

Kosten?
Gratis entree

Aanmelden?
Stuur een mail naar met je voornaam, achternaam, adresgegevens en e-mailadres en de naam van de workshop. Doe dit snel want voor een beperkt aantal kinderen uit Haaksbergen is er plek. Na aanmelden ontvang je een bevestiging.

Media Ukkie Dagen – Bewegend robots programmeren en een kleurplaat tot leven brengen

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 24 t/m 31 maart 2023 wordt landelijk aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. We willen allemaal dat kinderen gezond opgroeien met media. Dus letten ouders en opvoeders op de juiste balans tussen mediagebruik en andere activiteiten. En tussen stilzitten en actief bezig zijn. Als professionals kunnen wij hen daarin bijstaan. Tijdens de campagne gaan we binnen die balans aan de slag met hoe kinderen media lezen, luisteren of kijken. Liggend op de bank, of juist actief? Kortom, hoe bewegen ze mét media? Dit is een landelijk initiatief van Netwerk Mediawijsheid.